EUBA-EFSA-PLANTS-2024-03 on the”Commodity risk assessment for ornamental plants and plant products” Call for proposals

Σας προωθείται ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) που αφορά στη δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προτάσεων EUBA-EFSA-PLANTS-2024-03 on the “Commodity risk assessment for ornamental plants and plant products” 

Τα έγγραφα της πρόσκλησης είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Πύλη Χρηματοδότησης και Διαγωνισμών, κωδικός EUBA-EFSA-PLANTS-2024-03 καθώς και στην ιστοσελίδα της EFSA.

Στόχος: Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων αποσκοπεί στον εντοπισμό οργανισμών στους οποίους η EFSA μπορεί να αναθέσει καθήκοντα που εμπίπτουν στην αποστολή του PLANTS UNIT όσον αφορά στην φυτοϋγεία. Ειδικότερα, τα καθήκοντα αυτά αφορούν στην αξιολόγηση επικινδυνότητας προϊόντων ή/και την αξιολόγηση κατεργασιών προϊόντων για την αξιολόγηση των τεχνικών φακέλων που αποστέλλονται από τρίτες χώρες για φυτά υψηλού κινδύνου ή για αίτημα παρέκκλισης από τις απαγορεύσεις εισαγωγής.

Επιλεξιμότητα: Μόνο οι αρμόδιοι οργανισμοί του άρθρου 36 του Κανονισμού 178/2002 μπορούν να υποβάλουν πρόταση. Μπορείτε να δείτε τους εν λόγω οργανισμούς εδώ.

Προθεσμία υποβολής: 1 Οκτωβρίου 2024, 17:00 (CET).