Technical meeting on applications for foodenzymes

Σας προωθείται πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) για συμμετοχή σε Τεχνική Συνάντηση για Αιτήσεις που αφορούν σε Ένζυμα Τροφίμων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάρμα 24-25 Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στα κοινά προβλήματα που οδηγούν σε μη ευνοϊκές αξιολογήσεις επικινδυνότητας και θα παρουσιασθεί το νέο διαδικτυακό εργαλείο Food Enzyme Intake Model (FEIM).

Στόχος: Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι αιτήσεις για έγκριση ενζύμων τροφίμων, εστιάζοντας στα κοινά προβλήματα που οδηγούν σε μη ευνοϊκές αξιολογήσεις επικινδυνότητας. Θα εξετασθούν ειδικές πτυχές της διαδικασίας  που αφορούν στους φακέλους ενζύμων τροφίμων στο πλαίσιο των διαφόρων πρακτικών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Κανονισμού για τη Διαφάνεια (ΕΕ) 2019/138 και θα διευκρινισθεί ο τρόπος αξιολόγησης των αιτημάτων για εμπιστευτικότητα. Επιπλέον, στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί  το διαδικτυακό εργαλείο Food Enzyme Intake Model (FEIM) (το οποίο θα είναι διαθέσιμο από μέσα Ιουλίου) και ένας κατάλογο γονιδίων μικροβιακής ανθεκτικότητας (AMR)  σε είδη Bacillus που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενζύμων τροφίμων.

Σημειώνεται ότι η EFSA θα προσαρμόσει το πρόγραμμα και βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν κατά την εγγραφή των συμμετεχόντων.

Ημερομηνίες: 24 Οκτωβρίου 2024 (14:00-18:00 CEST) και 25 Οκτωβρίου 2024 (09:00-18:00 CEST).

Τόπος: Πάρμα, Ιταλία

Συμμετοχή: Η εκδήλωση αφορά σε δια ζώσης συμμετοχή. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται web streaming, ωστόσο, οι συμμετέχοντες εξ’ αποστάσεως δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Προθεσμία εγγραφής: 19 Ιουλίου 2024, 24:00 CEST, εδώ. Θα ακολουθήσει επιλογή των συμμετεχόντων για να εξασφαλιστεί η κατάλληλη εκπροσώπηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.