EFSA upcoming events

Σας αποστέλλουμε ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) για τις παρακάτω εκδηλώσεις

  1. Webinar: tolerable upper intake levels for vitamins & essential minerals

ΠΟΤΕ: 14 Νοεμβρίου 2024, 14:30 – 17:00 (CET)

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της επιστημονικής ανασκόπησης που διεξήγαγε η EFSA. Η εκδήλωση θα παράσχει στους συμμετέχοντες πληροφορίες σχετικά με τις αρχές και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν για τις αξιολογήσεις και θα συνοψίσει τα συμπεράσματα που προέκυψαν για καθένα από τα μικροθρεπτικά συστατικά που αξιολογήθηκαν πρόσφατα. Ο καθορισμός μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων για βιταμίνες και ανόργανα άλατα που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της EFSA και δεν θα συζητηθούν σε αυτή την εκδήλωση.

Απαιτείται εγγραφή έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 12:00 (CET) εδώ

Οι συμμετέχοντες που θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις για να απαντηθούν κατά τη διάρκεια του  διαδικτυακού σεμιναρίου, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πεδίο στη φόρμα εγγραφής μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2024 12:00 (CET)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

  1. International Conference on Alternative Proteins for Food and Feed

ΠΟΤΕ: 3-5 Δεκεμβρίου 2024

ΠΟΥ: Βερολίνο και εξ’ αποστάσεως, υπάρχει κόστος εγγραφής

ΣΤΟΧΟΣ: Το συνέδριο θα συζητήσει βιώσιμες εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και θα διερευνήσει πώς μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σίτισης. Θα εστιαστεί στις πτυχές της ασφάλειας και της διατροφής, καθώς και στην αντίληψη των καταναλωτών και σε κοινωνικοοικονομικά θέματα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR), Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA), Ισλανδική R&D Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας (Matís Ltd.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ POSTERS: Οι περιλήψεις για τα poster μπορούν να υποβληθούν έως τις 10 Νοεμβρίου μέσω της φόρμας εδώ. Το περιεχόμενο της εργασίας θα πρέπει να ταιριάζει σε μία από τις ενότητες που περιγράφονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Για εγγραφή  εδώ.