Κατάργηση εντύπων ΕΔ20, ΕΔ22

Σύμφωνα με το άρθρο 249 του νόμου 4957/21.07.2022 (ΦΕΚ 141, τ.Α΄), με θέμα: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», παράγραφος 2:

Οι πράξεις που απαιτούνται αναρτώνται στον δικτυακό τόπο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.), σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 4412/2016, για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων για τις ανάγκες έργων/προγραμμάτων ως ακολούθως:

α) Πρωτογενές αίτημα συνιστά το αίτημα αποδοχής διαχείρισης έργου/προγράμματος, το οποίο συνοδεύεται από τον ετήσιο αναλυτικό προϋπολογισμό του έργου/προγράμματος.

β) Εγκεκριμένο αίτημα εκτέλεσης δαπάνης συνιστά ο εγκεκριμένος ετήσιος αναλυτικός προϋπολογισμός του έργου/προγράμματος.

Ν.4957/21.07.2022 (ΦΕΚ 141, τ.Α’)

Κατόπιν των ανωτέρω, καταργήθηκαν τα τυποποιημένα έντυπα (σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση, βλ. ΑΔΑ:

ΨΒΞΠ46ΨΖ3Π-Δ7Μ, θέμα 2.

  • ΕΔ20: Πρωτογενές Αίτημα για την Προμήθεια Ειδών – Υπηρεσιών (αντικαταστάθηκε από το ΕΔ02: Αποδοχή Διαχείρισης Έργου, βλ. “Διοικητικά Έντυπα” και από τον ετήσιο αναλυτικό προϋπολογισμό του έργου/προγράμματος)
  • ΕΔ22: Έγκριση Πρωτογενούς Αιτήματος για την Προμήθεια Ειδών – Υπηρεσιών (αντικαταστάθηκε από τον εγκεκριμένο ετήσιο αναλυτικό προϋπολογισμό του έργου/προγράμματος, που εξάγονται από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΚΕ/Δι.Πα.Ε.)