Αξιότιμοι,

Σας προωθείται ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) που αφορά στα κάτωθι:

  1. Public consultation on Scoping paper on the update of EFSA’s guidance on risk assessment of nanomaterials and materials containing small/nano particles in the food chain

Προθεσμία υποβολής σχολίων: 12 Μαΐου 2025

  1. Workshop on risk assessment of nanomaterials and materials containing small/nanoparticles in the food and feed chain, 11-12 June, Brussels

Στόχος: να παρουσιασθεί η προτεινόμενη στρατηγική για την επικαιροποίηση των εγγράφων καθοδήγησης της EFSA για τη νανοτεχνολογία, με στόχο τη συγχώνευσή τους σε ένα ενιαίο έγγραφο καθοδήγησης για την αξιολόγηση επικινδυνότητας  νανοϋλικών και μικρών / νανοσωματιδίων στην αλυσίδα τροφίμων και ζωοτροφών

Συμμετέχοντες: Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους εταίρους με εξειδίκευση στις νανοτεχνολογίες και την αξιολόγηση κινδύνου νανοϋλικών ή/και μικρών/νανοσωματιδίων στην αλυσίδα τροφίμων και ζωοτροφών. Αυτό περιλαμβάνει αιτούντες έγκριση και αξιολογητές επικινδυνότητας. Η συμμετοχή περιορίζεται σε 80 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων ομιλητών και εμπειρογνωμόνων που έχουν ήδη προσδιοριστεί από την EFSA.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο οι συμμετέχοντες πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.

Απαιτείται εγγραφή εδώ μέχρι τις 12 Μαΐου 2025.

  1. Webinar on the Food Enzyme Intake Model (FEIM) Tool, 4 or 5 June 2025, online

Στόχος: Η εκδήλωση προορίζεται για eεταίρους που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν το διαδικτυακό εργαλείο FEIM. Θα παρουσιασθούν όλες οι λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο εργαλείο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν κατά την καθημερινή εργασία με το διαδικτυακό εργαλείο FEIM.

Συμμετέχοντες: Η εκδήλωση προορίζεται για όλους τους ενδιαφερόμενους που είναι τελικοί χρήστες του διαδικτυακού εργαλείου FEIM και είναι επίσης ανοιχτή σε μέλη δημόσιων οργανισμών και πολίτες που επιθυμούν να υπολογίσουν τη διατροφική έκθεση σε ένζυμα τροφίμων. Η συμμετοχή περιορίζεται σε μέγιστο αριθμό 30 συμμετεχόντων ανά συνεδρία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται μόνο κατόπιν εγγραφής και υπόκειται σε επιλογή από την EFSA. Οι εγγεγραμμένοι θα μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις δύο ημέρες. Στη φόρμα εγγραφής θα ζητηθεί να εκφράσουν την προτίμησή τους μεταξύ των δύο ημερών και τον βαθμό ευελιξίας τους όσον αφορά μια πιθανή μετάβαση από τη μια μέρα στην άλλη.

Προθεσμία εγγραφής μέχρι τις 15 Μαΐου 2025.

  1. Career opportunity: Legal Officer

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος (εδώ) μέχρι τις 15 Μαΐου 2025.