EFSA updates Independence Policy

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει επικαιροποιήσει  την Πολιτική Ανεξαρτησίας της, ενισχύοντας περαιτέρω τα μέτρα που έχει λάβει για τη διαχείριση των συμφερόντων των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων και των επαγγελματιών με τους οποίους συνεργάζεται και για την προστασία από αθέμιτη επιρροή.

Το αναθεωρημένο έγγραφο, που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της EFSA στη συνεδρίασή του στις 20 Ιουνίου 2024, περιλαμβάνει πολλές στοχευμένες ενημερώσεις για την ενίσχυση των μέτρων ανεξαρτησίας της EFSA και τον εξορθολογισμό του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζεται η πολιτική.

Η νέα Πολιτική Ανεξαρτησίας ενισχύει τη δέσμευσή της EFSA για αμεροληψία και διαφάνεια, που αποτελούν τις κατευθυντήριες αρχές των εργασιών της EFSA.

Η νέα Πολιτική Ανεξαρτησίας πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του 2024 μετά την υιοθέτηση των κανόνων εφαρμογής που τη συνοδεύουν.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες άρθρο στον ιστότοπο της EFSA και να συμβουλευτείτε τα κύρια σημεία στο ενημερωτικό φυλλάδιο  Independence Policy factsheet