EUBA-EFSA-NIF-2024-01: Call for proposal -Framework Art.36 of Reg. (EC) 178/2002 on”Contribution to the Risk Assessment of Novel Foods and Nutrient Sources in the EU”

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δημοσιεύτηκε από την EFSA η πρόσκληση υποβολής προτάσεων Ref.No : EUBA-EFSA-NIF-2024-01 με θέμα: “Contribution to the Risk Assessment of Novel Foods and Nutrient Sources in the EU”

Τα έγγραφα της πρόσκλησης είναι διαθέσιμα στην πύλη Χρηματοδότησης και Διαγωνισμών της  ΕΕ ref. EUBA-EFSA-NIF-2024-01 και επίσης μέσω της σελίδας επιχορηγήσεων της EFSA. EFSA grants page

Παρακαλούμε για την περαιτέρω διάχυση της πληροφορίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων συναδέλφων εντός του οργανισμού σας ή σε άλλους αρμόδιους οργανισμούς ενταγμένους στη λίστα του άρθρου 36 (δικαιούχοι υποβολής πρότασης για το έργο)  με τους οποίους μπορεί να θέλετε να υποβάλετε αίτηση από κοινού, σε κοινοπραξία. Εάν επιθυμείτε υποστήριξη για τον εντοπισμό πιθανών εταίρων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στο 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Istituto Zooprofilattico del Mezzogiorno αναζητά εταίρους για δημιουργία κοινοπραξίας για υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από EFSA για την ανωτέρω πρόσκληση (βλ. συνημμένο μήνυμα).

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Dr. Yolande Proroga (), η οποία συντονίζει την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ιταλίας, κοινοποιώντας μας την απάντηση.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων μέσω του συνδέσμου: Apply here  είναι η 21η  Νοεμβρίου 2024, 17:00 CEST.

Στόχοι:

Με αυτήν την πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η EFSA εγκαινιάζει μια νέα ευκαιρία για τη συμμετοχή αρμόδιων οργανισμών στην αξιολόγηση των φακέλων για τα νέα τρόφιμα (NF) που υποβάλλονται στην EFSA βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2015/2283 και στην προετοιμασία επιστημονικών γνωμοδοτήσεων (συγκεκριμένες ενότητες ή πλήρως) για τον ρυθμιστικό τομέα NF.

Ο στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι ο εντοπισμός και η ανάθεση έως και τριών Συμφωνιών-Πλαισίων Εταιρικής Σχέσης σε αρμόδιους οργανισμούς ή κοινοπραξίες των κρατών μελών που μπορούν να παρέχουν όλη την απαιτούμενη ικανότητα και τεχνογνωσία για την κάλυψη της αξιολόγησης ολόκληρων τεχνικών φακέλων NF (π.χ. τεχνολογία τροφίμων, διατροφή, ADME, έκθεση και τοξικολογία). Τα μέρη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, αλλά με δυναμικότητα μόνο ορισμένων από τα απαραίτητα πεδία, συνιστάται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αίτηση σε κοινοπραξία με άλλους αρμόδιους οργανισμούς.

Οι συμφωνίες-πλαίσιο εταιρικής σχέσης θα έχουν διάρκεια 4 ετών και συνολικό χρηματοδοτικό κονδύλιο 3.500.000 ευρώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους, τα καθήκοντα, τα παραδοτέα και το χρονοδιάγραμμα – με παραδείγματα που δείχνουν επίσης τον υπολογισμό της επιχορήγησης της EFSA ανά ανατεθειμένη εργασία, συμβουλευτείτε το έγγραφο πρόσκλησης υποβολής πρότασης (στον σύνδεσμο παραπάνω).

Η EFSA θα διοργανώσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τα πιθανά ενδιαφερόμενα μέρη στις 17 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το webinar θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και θα ενημερωθείτε.