Webinar on protein safety assessment in GMOs

Σας ενημερώνουμε ότι η EFSA θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο για την αξιολόγηση της ασφάλειας των πρωτεϊνών σε γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς.

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει να παρέχει σαφήνεια σχετικά με την εντολή της EFSA να αναπτύξει μια επιστημονική γνωμοδότηση σχετικά με την αξιολόγηση της ασφάλειας των πρωτεϊνών, η οποία θα εκδοθεί από την επιτροπή GMO στις αρχές του 2025. Θα είναι επίσης η ευκαιρία να εισαχθεί μια ανοιχτή έρευνα  για τη συλλογή πληροφοριών από τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το θέμα, που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της επιστημονικής γνωμοδότησης. Η έρευνα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024 για να επιτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το διαδικτυακό σεμινάριο μέσω του συνδέσμου: EFSA website

Η συνάντηση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς με εμπειρία στον τομέα της αξιολόγησης της ασφάλειας των πρωτεϊνών.

19 Δεκεμβρίου 2023

15:00 – 16:00 (CET) σε διαδικτυακή σύνδεση

Η εγγραφή ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:00 (CEST) μέσω του παρακάτω συνδέσμου: Webinar on protein safety assessment in GMOs (europa.eu)