FOOD SAFETY AND SECURITY OF PLANT PRODUCTS -Symposium

Σας ενημερώνουμε ότι στις 8/12/2023, η Βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια στην Τροφική Αλυσίδα θα διοργανώσει συμπόσιο με θέμα «Ασφάλεια Τροφίμων και Ασφάλεια φυτικών προϊόντων».

Ο κύριος στόχος αυτού του συμποσίου είναι να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που επηρεάζουν τα φυτά και τα φυτικά προϊόντα, όπως η κλιματική αλλαγή, οι νέες πολιτικές πρωτοβουλίες (Green Deal), η παγκοσμιοποίηση και η τιμή των φυτικών προϊόντων που καταναλώνουμε. Το συμπόσιο θα επικεντρωθεί επίσης σε πιθανές προσαρμογές σε αυτές τις προκλήσεις, όπως εναλλακτικές λύσεις στα φυτοφάρμακα και αστική γεωργία και γεωργία ακριβείας. και πιθανούς αναδυόμενους κινδύνους όπως φυτικές τοξίνες και απώλεια βιοποικιλότητας. Εν κατακλείδι, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να προσδιορίσουν τα σημεία ενδιαφέροντος για τις αρχές, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία και τους καταναλωτές.

Η παρακολούθηση του συμποσίου  (με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά) είναι δωρεάν και η εγγραφή είναι υποχρεωτική έως την 1η Δεκεμβρίου 2023. Η ηχογράφηση του συνεδρίου  θα είναι διαθέσιμη και θα δημοσιευθεί μετά το συμπόσιο.

Στην ιστοσελίδα: https://www.favv-afsca.be/scientificcommittee/symposia/2023/ είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα και ο σύνδεσμος εγγραφής.