3969/2023 Αρ. Διακ. 05/2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ – «Συλλογή και χρήση δεδομένων μέσω Πληροφοριακών Συστημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 3969/01-02-2023 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδοςπροκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων με αντικείμενο την «Συλλογή και χρήση δεδομένων μέσω Πληροφοριακών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)». Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο με τίτλο «Συλλογή και χρήση δεδομένων μέσω Πληροφοριακών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.)» με κωδικό ΟΠΣ: 5093230 (κωδικό έργου 80746), που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΕΔΒΜ124» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Άξονα Προτεραιότητας: 6, «Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος» στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020 με Τίτλο «Αναβάθμιση της Ποιότητας των ΑΕΙ, για την Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη λειτουργία τους, Υποστήριξη των ΜΟΔΙΠ». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι ζητούμενες υπηρεσίες αφορούν τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από διάφορα επί μέρους πληροφοριακά συστήματα του Δι.Πα.Ε. και εξαγωγή δεικτών ποιότητας μέσα από την αναβάθμιση του ενιαίου εσωτερικού πληροφοριακού συστήματος διασφάλισης (Ε.Σ.Δ.Π.) του Ιδρύματος. Στο πλαίσιο του ΠΕ θα γίνει ουσιαστική αναβάθμιση του ποιότητας του Δι.Πα.Ε. και ανάπτυξη διεπαφής και επικοινωνίας του αναβαθμισμένου συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Εθνικό Σύστημα Ποιότητας (ΟΠΕΣΠ) της ΕΘΑΑΕ, σύμφωνα με τους όρους και τις υποχρεώσεις που θέτει η παρούσα διακήρυξη.           

Πιο συγκεκριμένα στο αντικείμενο της σύμβασης που θα συναφθεί με τον Ανάδοχο του παρόντος διαγωνισμού περιλαμβάνονται:

  • Η δημιουργία και η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που καλύπτει τις απαιτήσεις της ΜΟ.ΔΙ.Π. του Δι.Πα.Ε., όπως περιγράφονται ακολούθως,  η παραμετροποίηση και η προσαρμογή του σύμφωνα με τις ανάγκες, την οργανωτική δομή, τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των στελεχών της και του λοιπού προσωπικού που εμπλέκεται με τις διαδικασίες της ΜΟ.ΔΙ.Π. (μέλη Ομ.Ε.Α., γραμματείες σχολών κλπ). Το πληροφοριακό σύστημα θα δίνει δικαιώματα διαβαθμισμένης πρόσβασης στα δεδομένα στις ακαδημαϊκές και διοικητικές του μονάδες ή και σε μεμονωμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ανάλογα με τον ρόλο τους στην Διασφάλιση της Ποιότητας.
  • Η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε οκτώ (8) διαχειριστές του συστήματος, καθώς και σε επιλεγμένους έως και εκατό (100) τελικούς χρήστες.
  • Η παροχή υπηρεσιών εγγύησης, συντήρησης και αναβάθμισης του λογισμικού για διάστημα τριών (3) ετών από την οριστική παραλαβή του συστήματος.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV) :

Κωδικολόγιο Ειδών (CPV)Περιγραφή
48000000-8Πακέτα λογισμικού και συστήματα πληροφορικής
48211000-0Πακέτα λογισμικού για διασυνδεσιμότητα πλατφορμών
72212600-5Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού βάσεων δεδομένων και λειτουργικών συστημάτων
72260000-5Υπηρεσίες σχετιζόμενες με λογισμικά
72212610-8Υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού βάσεων δεδομένων

Γίνονται δεκτές προσφορές για το σύνολο του υπό προκήρυξη έργου.

Δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως απαράδεκτες προσφορές που υποβάλλονται για μέρος του.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των πενήντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα επτά ευρώ και σαράντα δυο λεπτών [59.677,42€] πλέον ΦΠΑ ποσού δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ και τριακόσια είκοσι δύο ευρώ και πενήντα οκτώ λεπτών [14.322,58€], ήτοι συνολικό ποσό συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ [74.000,00€].

Χρηματοδότηση της σύμβασης

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο με τίτλο «Συλλογή και χρήση δεδομένων μέσω Πληροφοριακών Συστημάτων του Δι.Πα.Ε.». Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο με τίτλο «Συλλογή και χρήση δεδομένων μέσω Πληροφοριακών Συστημάτων του Δι.Πα.Ε.» με κωδικό ΟΠΣ: 5093230 (κωδικό έργου 80746), που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΕΔΒΜ124» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Άξονα Προτεραιότητας: 6, «Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος» στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020 με Τίτλο «Αναβάθμιση της Ποιότητας των ΑΕΙ, για την Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη λειτουργία τους, Υποστήριξη των ΜΟΔΙΠ». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Αρμόδιος Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο κος Διαμαντάρας Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων / Σχολή Μηχανικών Δι.Πα.Ε..

Διάρκεια του έργου

Η διάρκεια της παρούσας σύμβασης αρχίζει με την καταχώρησή της στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και λήγει έξι (6) μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία εκτέλεσης του έργου. Σε κάθε περίπτωση η σύμβαση μπορεί να παραταθεί μέχρι τη λήξη του έργου.

Αναθέτουσα αρχή

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΕΛΚΕ/Δι.Πα.Ε.)

Ταχ. Διεύθυνση: 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, Θέρμη-Θεσσαλονίκη

Ταχ. Κώδικας: 57001

Τηλ.:  2310-807594, 2310-807596

Ιστοσελίδα: https://www.rc.ihu.gr  

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Γλώσσα του Διαγωνισμού

Τα έγγραφα της σύμβασης έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Τρόπος και χρόνος υποβολής των προσφορών

(α) Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

(β) Η προθεσμία υποβολής των προσφορών εκπνέει την Παρασκευή, 24-02-2022 και ώρα 02.00μ.μ.

Αποσφράγιση των προσφορών

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» και του (υπό)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», Παρασκευή, 03-03-2023 και ώρα 11.00π.μ.  μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι: α) Ρώσοι υπήκοοι ή φυσικό ή νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέας που έχει την έδρα του στη Ρωσία, β) νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέας του οποίου τα δικαιώματα ιδιοκτησίας κατέχει άμεσα ή έμμεσα σε ποσοστό άνω του 50 % οντότητα αναφερόμενη στο στοιχείο α) της παρούσας παραγράφου, ή γ) φυσικό ή νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέας που ενεργεί εξ ονόματος ή κατ’ εντολή οντότητας αναφερόμενης στο στοιχείο α) ή β) της παρούσας παραγράφου, συμπεριλαμβανομένων, όταν αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 10 % της αξίας της σύμβασης, των υπεργολάβων, προμηθευτών ή οντοτήτων στις ικανότητες των οποίων στηρίζεται κατά την έννοια των οδηγιών για τις δημόσιες συμβάσεις.

Εναλλακτικές προσφορές

Δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές.

Ισχύς προσφορών

Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών

Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά,  το αργότερο έξι (06) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα, στο πλαίσιο της παρούσας, στη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr). Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων  υποβάλλονται από εγγεγραμμένους  στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που είτε υποβάλλονται με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Τα έγγραφα της σύμβασης είναι διαθέσιμα για ελεύθερη, πλήρη, άμεση & δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr ) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

Κάθε είδους επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω του ΕΣΗΔΗΣ Προμήθειες και Υπηρεσίες (εφεξής ΕΣΗΔΗΣ), το οποίο είναι προσβάσιμο από τη Διαδικτυακή Πύλη (www.promitheus.gov.gr ) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ. Η παρούσα διακήρυξη έλαβε Συστημικό Αύξοντα Αριθμό:  182903.

[Περίληψη διακήρυξης]

[Τεύχος διακήρυξης]

[ΕΕΕΣ]