19126/2022 Αρ. Διακ 06/2022 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ – Προμήθεια αντιδραστηρίων και εργαστηριακών αναλωσίμων

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδοςπροκηρύσσει Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό κάτω των ορίων με αντικείμενο την «Προμήθεια αντιδραστηρίων και εργαστηριακών αναλωσίμων». Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο με τίτλο «Ενεργές Βιοαποικοδομήσιμες Συσκευασίες Τροφίμων με Βάση το Άμυλο – Τ6ΥΒΠ-00270» με κωδικό ΟΠΣ: 5056179 (κωδικό έργου 80422), που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ειδικές Δράσεις «Υδατοκαλλιέργειες» – «Βιομηχανικά Υλικά» – «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό»» με κωδικό ΟΠΣ 2335 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020 με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 24485/28.02.2020 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας – Τμήματος Σύνδεσης Έρευνας & Παραγωγής της Δ/νσης Υποστήριξης Δράσεων Έρευνας & Καινοτομίας. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ με ενάριθ. Έργου 2019ΣΕ11410005 & 2020ΣΕ11910001.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:  

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΩΝ

Προσφορές μπορούν να υποβάλλονται από έναν υποψήφιο Ανάδοχο για το σύνολο των ειδών, απαραίτητα όμως με βάση τις απαιτήσεις που ορίζονται στο Παράρτημα ΙΙΙ της Διακήρυξης.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 25.805,60€ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: € 31.998,94€, ΦΠΑ 24%: 6.193,34€).

Τα υπό προμήθεια είδη θα εγκατασταθούν με υπόδειξη του επιστημονικά υπεύθυνου του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη και σύμφωνα με τα οριζόμενα της  διακήρυξης.

Χρηματοδότηση της σύμβασης

Η παρούσα σύμβαση περιλαμβάνεται στο έργο με τίτλο «Ενεργές Βιοαποικοδομήσιμες Συσκευασίες Τροφίμων με Βάση το Άμυλο – Τ6ΥΒΠ-00270» με κωδικό ΟΠΣ: 5056179 (κωδικό έργου 80422), που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ειδικές Δράσεις «Υδατοκαλλιέργειες» – «Βιομηχανικά Υλικά» – «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό»» με κωδικό ΟΠΣ2335 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020 με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 24485/28.02.2020 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας – Τμήματος Σύνδεσης Έρευνας & Παραγωγής της Δ/νσης Υποστήριξης Δράσεων Έρευνας & Καινοτομίας. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ με ενάριθ. Έργου2019ΣΕ11410005 & 2020ΣΕ11910001.

Αρμόδιος Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο κ. Καραγεωργίου Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Δι.Πα.Ε..

Διάρκεια του έργου

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται  σε ενενήντα (90) ημέρες από την υπογραφή της.

Αναθέτουσα αρχή

Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΕΛΚΕ/Δι.Πα.Ε.)

Ταχ. Διεύθυνση: 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, Θέρμη-Θεσσαλονίκη

Ταχ. Κώδικας: 57001

Τηλ.:  2310-807594, 2310-807596

Ιστοσελίδα: https://www.rc.ihu.gr  

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Γλώσσα του Διαγωνισμού

Τα έγγραφα της σύμβασης έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα.

Τρόπος και χρόνος υποβολής των προσφορών

(α) Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

(β) Η προθεσμία υποβολής των προσφορών εκπνέει την Τετάρτη, 08-06-2022  και ώρα 2.00μ.μ.

Αποσφράγιση των προσφορών

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» και του (υπό)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», Τετάρτη, 15-06-2022 και ώρα 11.00π.μ. μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Εναλλακτικές προσφορές

Εναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται δεκτές.

Ισχύς προσφορών

Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την επόμενη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών.

Παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών

Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά,  το αργότερο έξι (06)  ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών και απαντώνται αντίστοιχα, στο πλαίσιο της παρούσας, στη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr). Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων  υποβάλλονται από εγγεγραμμένους  στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινίσεων που είτε υποβάλλονται με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Τα έγγραφα της σύμβασης είναι διαθέσιμα για ελεύθερη, πλήρη, άμεση & δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.promitheus.gov.gr ) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

Κάθε είδους επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω του ΕΣΗΔΗΣ Προμήθειες και Υπηρεσίες (εφεξής ΕΣΗΔΗΣ), το οποίο είναι προσβάσιμο από τη Διαδικτυακή Πύλη (www.promitheus.gov.gr ) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

Περαιτέρω πληροφορίες Ειδικές και Τεχνικής Φύσεως είναι διαθέσιμες από τον κ. Καραγεωργίου Βασίλειο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Δι.Πα.Ε. και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Έργου, στο τηλέφωνο 2310-013906 και στο email και την προαναφερθείσα Γενική Διεύθυνση στο διαδίκτυο (URL): https://www.rc.ihu.gr.

Περίληψη Διακήρυξης

Τεύχος Διακήρυξης

ΕΕΕΣ