Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής στα έντυπα του web resCom

Αξιότιμοι συνεργάτες του ΕΛΚΕ/ΔΙΠΑΕ.

Η έκδοση ψηφιακή υπογραφής μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν από του παρακάτω δύο τρόπους:

  1. Εάν διαθέτετε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, για την έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού (τύπου Α) με την χρήση αυτής, θα πρέπει να προσέλθετε στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της οικίας Πανεπιστημιουπόλεως σας, καθώς θα απαιτηθεί η παρέμβαση του αρμόδιου validator. Θα πρέπει να προσκομίσετε τα παρακάτω:
    – Αστυνομική Ταυτότητα
    – Ακαδημαϊκή Ταυτότητα
    Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε απαραιτήτως το 4ψήφιο PIN της Ακαδ. Ταυτότητας. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 01/02/2021 η διαδικασία έχει αλλάξει για τα πιστοποιητικά τύπου Α. Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους κατά τόπους validator για να ενημερωθείτε για την διαδικασία.
  2. Εάν δεν έχετε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα ή εάν για κάποιο λόγο δεν επιθυμείτε την έκδοση της ψηφιακής υπογραφής σε Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, μπορείτε να εκδώσετε ψηφιακό πιστοποιητικό (τύπου Β) το οποίο θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφονται στο παρακάτω αρχείο:

Harica certificate type B Οδηγίες

Απαραίτητη προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι να έχετε ήδη δημιουργήσει και να έχετε πρόσβαση στο ιδρυματικό σας email της μορφής .

Validators για το ΔΙΠΑΕ:
Για την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας:
Κωνσταντίνος Βλυσνάκης τηλ. 2510462376

Για την Πανεπιστημιούπολη Σερρών:
Πασχαλίδης Σάββας τηλ. 23210 49331

Για την Πανεπιστημιούπολη Θέρμης:
Γρηγορόπουλος Βαγγέλης τηλ. 2310 807512

Για την Πανεπιστημιούπολη Σίνδου:
Καραγεώργος Αντώνης τηλ. 2310 013715

Οδηγίες σε περίπτωση απουσίας ψηφιακού πιστοποιητικού τύπου Α ή Β

(Αξιοποίηση υπηρεσιών gov.gr «Ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου» & «Ψηφιακή βεβαίωση ιδιωτικού συμφωνητικού»)

[ΝΕΟ – 27/6/2022]

Σε περίπτωση που δεν έχετε αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή με τα ανωτέρω πιστοποιητικά μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ακόλουθες υπηρεσίες του ιστότοπου gov.gr:

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον αποδεκτό μορφότυπο .pdf (Ακολουθήστε τις οδηγίες της 2ης σελίδας των [συχνών ερωτήσεων του gov.gr] – Ερώτηση «Ποια μορφή αρχείου επιτρέπει η εφαρμογή»;